معرفی گوگل سرچ کنسول Google Search Console
و آموزش گوگل سرچ کنسول و چگونگی ثبت و فعال سازی سایت
گوگل سرچ کنسول چیست؟
یک ابزار رایگان است که با استفاده از آن میتوانید میزان ترافیک وب سایت، خطاهای سرور و مشکلات احتمالی، امنیت سایت، نحوه نمایش در دیوایس های مختلف و بررسی بک لینکها و … را مشاهده کنید یکی از عواملی که تاثیر بسزایی در بهبود سایت و صاحبان کسب و کار دارد،ثبت وب سایت در گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) است.
با استفاده از این ابزار می توانید به صورت مداوم سایت خود را به شکلی دقیق بررسی کرده و علاوه بر دیدن مسائل مهم در سئو سایت، آن را بهینه نمایید.کلیه کسانی که با طراحی و مدیریت سایت سر و کار دارند، از مبتدی ترین یا مالکین فروشگاه آنلاین و یا طراحان سایت تا متخصصین و کارشناسان سئو می توانند از این ابزار بهره گیرند و برای هر کسب و کاری مفید است و هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد.
گوگل سرچ کنسول علاوه بر کمک به رفع مشکلات سایت، بالا رفتن رتبه سایت در سرچ گوگل را نیز بهبود می بخشد و در صورت رعایت اصول الگوریتم های گوگل، سایت را به صفحات بالاتر هدایت می کند.
همچنین با Google search Console می توانید ترافیک سایت خود را مشاهده و کنترل کنید و بر روی خطاهای سرور و یا بارگذاری و امنیت سایت نظارت داشته باشید.
سرچ کنسول از طریق Sitemap خطاهای سایت را به مدیران نمایش می دهد تا آنها را بررسی کنند و پس از رفع آن میتوان دوباره در گوگل از درست شدن مشکل اطمینان حاصل کرد.
در حساب گوگل سرچ کنسول google search console شما، تمامی عملکرد سایت اعم از چگونگی نمایش سایت در جستجوی گوگل را می توانید مشاهده کنید و همچنین تعداد بازدیدها و کلیک های کاربران در سایت تان را نمایش می دهد.
و حالا سوال اینجاست که چگونه میتوان وارد ابزار گوگل سرچ کنسول شده و فعال سازی را انجام داد. برای ورود و فعال سازی آن می توانید از طریق لینک زیر وارد شوید و در صفحه باز شده با کلیک روی دکمه استارت start وارد صفحه سرچ کنسول خواهید شد.
با آموزش گوگل سرچ کنسول به راحتی می توانید وب سایت خود را در این ابزار ثبت نمایید. فعال سازی آن کار بسیار ساده ای است و اصلا سخت و پیچیده ای نیست.
پس از اینکه روی دکمه start now کلیک کردید در صفحه باز شده دو راه در اختیار شما می گذارد که نام دامنه یا URL سایت خود را وارد کنید.
نکته قابل توجه این است که گوگل HTTP و HTTPS را دو مبحث جداگانه می داند به این صورت که Http://rayawebmaster.ir یک دامنه و HTTPS://rayawebmaster.ir دامنه ای دیگر است.
در صفحه باز شده زیر در قسمت سمت راست نام دامنه را با HTTPS و در قسمت سمت چپ بدون پیشوند و به صورتی که در تصویر نمایش داده شده است وارد می شود.
بعد از وارد کردن دامنه، دکمه CONTINUE روشن می شود و با کلیک روی آن گوگل چند راه برای تایید سایت به شما پیشنهاد می دهد که ساده ترین آن استفاده از روش HTML tag است و ما در این مقاله ازین روش استفاده می کنیم.
پس از انتخاب HTML tag گوگل مانند تصویر زیر یک کد تایید DNS به شما می دهد که باید کد را بوسیله دکمه کپی انتخاب کرده و در هاست سایت در قسمت Zone Editor وارد کنید و سپس دوباره به سایت گوگل سرچ کنسول google search console برگشته و گزینه VERIFY را کلیک می کنید.
پس از کپی کردن کد DNS در هاست و VERIFY کردن و دریافت پیام تایید، سایت شما در گوگل به ثبت رسیده است.اکنون حدود یک تا سه روز زمان می برد تا گوگل سایت را تایید نهایی کند.پس از تایید نهایی، با وارد شدن به قسمت داشبورد google search console تمامی اتفاقاتی که در سایت رخ داده اعم از تعداد کلیک ها و بازدید کاربران و سایر موارد ذکر شده برای شما نمایش داده می شود.
مطالب سرچ کنسول کامل و اموزنده بود. ممنون از شما🙏🏽🙏🏽👍🏽👍🏽